Tyhjensin koko blogini sisällön, aloitetaan puhtaalta pöydältä tai jotain.

Olen aiemmin vatvonut blogissani vain omaa elämääni, mutta nyt päädyin laajentamaan aihepiiriä. Okei, ei tuota omaa draama-altista elämääni passaa kokonaan unohtaa, mutta jostain muustakin voisi välillä kirjoitella. Olen itseasiassa miettinytkin, että kun mulla on aina mielipiteet ja ajatukset kaikkeen ja olen huumorimielessä suunnitellut politikoksikin ryhtymistä, voisin näitä ajatuksia käsitellä tännekin.

Älkää pelätkö, en minä politikasta oikeasti mitään tiedä, että luvassa ei ole mitään kovin rankkaa poliittista tekstiä.

Joka tapauksessa, ajattelin nyt tässä ensimmäisessä bloggauksessa puhua niinkin "kivasta" aiheesta, kuin Osaman kuolema.

Mua itseasiassa ärsyttää koko jäppinen ja sen kuoleman uutisointi. Okei se oli terroristi, joka tappoi kymmenisen vuotta sitten monta ihmistä tempauksellaan ja nyt se sitten tapettiin kaiken tän seurauksena, mutta silti, tarviiko sitä joka paikassa toitottaa koko ajan? Mua ei ainakaan kiinnosta, että montako vartijaa sielä Osaman linnakkeessa oli ku jäppinen kupsahti ja näkikö Obama tuon shown reaaliajassa vai ei. Ihan oikiasti, ketä kiinnostaa?

Joka tapauksessa, tässä koko hommassa on tietynlaista komiikkaakin havaittavissa.

Ensinnäkin nykymaailmassa hehkutetaan koko ajan ihmisoikeuksia. Lainaankin wikipediaa kiteyttääkseni ajatukseni: 

"Perinteisiä vapausoikeuksia ovat mm. oikeus elämään, henkilökohtaisen koskemattomuuden suoja, omaisuuden suoja, sananvapaus, mielipiteenvapaus, uskonnonvapaus, kokoontumisvapaus, liikkumisvapaus ja järjestäytymisen vapaus sekä oikeus avioliittoon."
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ihmisoikeudet

Näin ollen musta on huvittavaa, että Osaman kohdalla (siitäkin huolimatta mitä se on tehnyt) näitä ihmisoikeuksia rikottiin oikein urakalla. Herran kotiin tunkeuduttiin, edes valtiolle jossa herra asusteli, ei tästä operaatiosta varoitettu. Sitten miekkonen vielä puolustuskyvyttömänä ammuttiin, vaikka eikö järkevämpää olisi ollut vain napata herra kiinni ja pistää vastuuseen teoistaan? Mua jotenkin epäilyttää, että keski-ikäinen miekkonen ilman asetta on millekkään erikoisjoukoille mitenkään uhka, joka pitää turvallisuussyistä tappaa. Olen lähes varma, että mediassa liikkuu tämän(kin) asian osalta varsin vääristynyttä tietoa.

No ei siinä vielä mitään, okei Osama sai luodista osumaa ja kupsahti. Siinä vaiheessa mm. jenkit pistää bileet pystyyn, mitä helkkaria? :D Tää on todella humoristista siihen nähden, että herra on tosiaan piilotellut sen 10 vuotta olematta vaaraksi kenellekään ja herran hengissäololla ei yksinkertaisesti ole mitään merkitystä yleismaailmallisesti. Onko nyt muutenkaan ihan hirveän suotavaa juhlia toisen kuolemalla, vaikka se olisikin terrorijärjestön pomo? Ei minusta.

Sitten päästäänkin siihen, että ihmiset on oikeasti tyhmiä. Nyt kaikki hehkuttaa, että Osama on kuollut - kaikki on hyvin! Miten Osaman kuolema vaikuttaa maailmanrauhaan, kertokaa mulle. Eihän se ole ollut jenginsä johtotehtävissä enää vuosiin, vaan nämä hallintokuviot on hoidettu jossain aivan muualla. Sitä paitsi, luuleeko ihmiset oikeasti että tämän seurauksena maailma rauhoittuu ja Al-Qaida lopettaa olemassaolonsa? Väärin. Mä vähän veikkaan, että tästä alkaa kostokierre ja asiat vain pahenevat. Aina löytyy uusia ihmisiä johtamaan tuollaistakin järjestöä ja aina terrorismia on olemassa, oli joku suurmies terroristi hengissä tai ei. Kuten entinen presidenttimme Ahtisaari oli kantansa esittänyt, ei maailma ole yhtään sen parempi paikka vaikka Osama bin ladenia ei enää ole.

Oon tässä viime aikoina kiinnittänyt huomiota siihen, että kuin tyhmiä ihmiset ovat. Varsinkin suomalaisten toiminta herättää suurta hilpeyttä järjettömällä ideologiallaan. Suomalaiset tuntuvat tekevän kuolemaa joka väliin, mm. pyhäpäivien aattoina hyökitään lähiruokakauppoihin ostamaan viikoksi ruokaa - kaupan ollessa sen yhden päivän kiinni, eihän sitä nyt muuten hengissä selvitä. Toinen esimerkki suomalaisten kuolemaan tämä japanissa tapahtunut ydinvoimalaonnettomuus, apteekit tyhjenivät joditableteissa. Siis kyllähän me nyt helvetti kuollaan ilman jodia, kun toisella puolella maapalloa tapahtui tällaista. Haloo, järki käteen.

En väitä, että itse olisin mitenkään viisas, fiksu tai filmaattinen yksilö, mutta tämä ihmisten yksinkertaisuus oikeasti on aika ärsyttävää. Miksi ihmiset ei vain voisi ottaa sitä järkeä käteen ja hillitä itseään ennen kuin antavat itsestään näin harkintakyvyttömän kuvan?

Mun tekisi mieli vielä kirjoittaa vaikka kuin monesta aiheesta, mutta ehkäpä jätän ne ensi kertaan, ettei tule liian paljon rankkaa tekstiä kerralla luettavaksi. En se taida minäkään ihan päästäni terve olla, kun kirjoittelen oikeasti tällaisista aiheista neljän aikaan perjantai-aamuyönä blogiin.......

Aamen, Terhi kuittaa.